10 דברים שחשוב לדעת על הדברת מזיקים בגינה
הגינה שלנו היא מקום מפלט, היא המקום עם הצלילים והנוף הכי טבעי שניתן להשיג. יחד עם זאת נוטים לבקר בה מזיקים מדי פעם, שבאים ליהנות מפירותיה, מהעלים ואפילו מהעץ של הדק והפרגולה.
להלן הסעיפים:
- לא כל הצמחים בגינה נפגעים ממזיקים. הצמחים שחשופים הם שיחים ועצי פרי כמו מנגו, גפן, הדרים, ורדים וכו.
- המזיקים נוטים להגיע בעיקר בעונות האביב, הקיץ והסתיו. בחורף הם כמעט ולא מופיעים, כי הטמפרטורה הנמוכה מרחיקה אותם.
- לפני שיוצאים לגינה עם תרסיס, רצוי לאבחן ממה סובל הצמח, האם יש לו מחלה או שהשתלט עליו מזיק כלשהו. צמחים שיש בהם חורים או עיוות או שנראים אכולים, הם כנראה נגועים במזיקים.
- אחד המזיקים הנפוצים הוא הכינמת, היא מופיעה בעיקר בחודשי המעבר בעיקר ונטפלת לירקות ופירות. הכינמת מוצצת את הנוזל של הצמחים מהגבעול ומהעלים ומפרישה נוזל שיוצר פטריות על הצמחים ובכך מפריעה לצמיחה התקינה של הצמחייה.
- מזיק נוסף קרוי אקרית הקורים, מדובר בעכביש קטן שהוא מתרבה עליהם, ובעיקר יוצר קורים ופוגע בצמחייה. גם זחלי העש פעילים מאוד בגינות תבלינים וגורמים גם ליובש של הדשא, בעיקר בעונת הקיץ.
- הזבובים מסוג זבוב הפירות הים תיכוני נוטים להידבק לגפנים, עץ שסק, רימונים או גויאבה, ולכל פרי בגינה ולהטיל עליהם את ביציהם ובהם מתפתחים זחלים.
- מחלה שיכולה להתפתח אצל הצמחים בתנאי לחות גבוהים היא – קימחון- היא תוקפת את עצי המנגו, הוורדים והפלפל ומופיעה בצורה של כתמים לבנים על העלים. גם החילדון היא מחלה שיכולה להופעה בצורת חלודה על הצמחים.
- לפעמים, עוד לפני שעושים הדברה, ניתן לבצע סימון על עצים חולים ומספיק יהיה לגזום את הענף הנגוע על מנת למגר התפתחות לשאר חלקי העץ.
- חשוב לא לעשות שימוש בהדברה כימית שמפרה את המערכת הביולוגית שנחוצה בגינה ויכולה לפגוע בחרקים שהם דשן עבור הגינה ומאוד חיוניים.
- הדברה של מזיקים צריכה להיעשות בגינה שלכם על ידי הדברה ירוקה מקצועית, אקולוגית שממגרות את המזיקים הספציפיים שפלשו באמצעות מלכודות והרחקה.

5/5 - (6 votes)